« terug naar vorige pagina

Afspraak maken

Meer tijd voor de patient

Huisartsenpraktijk Klein Alenvelt heeft ervoor gekozen te werken met 15 minuten consulten in tegenstelling tot de (meer reguliere) 10 minuten consulten. Hierdoor heeft de huisarts meer tijd voor u als patient. Verschillende voorbeelden in het land laten zien dat het verruimen van de consulttijd naar 15 minuten bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. U ziet de huisarts langer en hierdoor hoeft u minder terug te komen naar de praktijk. Tevens leidt het tot minder (onnodige) verwijzingen en lopen de spreekuren minder vaak uit. De huisarts daarentegen ervaart meer werkplezier en heeft meer tijd voor een persoonlijk gesprek. 

Afspraak maken

U kunt zowel via de assistente als via uw online patientenportaal in de app of via de website een afspraak met de huisarts maken. Om de spreekuren zo goed mogelijk te kunnen plannen vragen wij u om tussen 08.00 en 10.30 uur te bellen. (NB de webagenda geeft 10 minuten afspraak tijd aan, dit is in de praktijk 15 minuten. We hopen dat dit zo spoedig mogelijk wordt aangepast.

Wilt u dezelfde dag nog terecht kunnen, bel dan zo vroeg mogelijk. Kunt u onverhoopt toch niet op de afgesproken tijd? Laat het ons tijdig weten.

Afspraak op de praktijk

U ziet de huisarts persoonlijk op de praktijk. De huisarts kan u lichamelijk onderzoeken en op de praktijk kan zo nodig aanvullend onderzoek worden verricht.

Huisbezoek

U ontvangt de huisarts bij u thuis. Het huisbezoek is specifiek bedoeld voor mensen die niet in staat zijn naar de praktijk te komen. U vraagt een huisbezoek voor dezelfde dag vóór 10.00 uur telefonisch aan bij de assistente. Huisbezoeken worden in principe tussen 11:30 en 13:30 gepland. Acht u het nodig dat we eerder komen, meldt u dat dan duidelijk aan de assistente.

Afspraak via telefoon

U heeft een vraag waarbij lichamelijk onderzoek niet noodzakelijk is óf u wilt het verloop van uw klachten met de huisarts bespreken. De huisarts belt u tussen 11.00 en 14.00 uur óf op een door u afgesproken tijd terug.

Afspraak via videobellen

U heeft een vraag waarbij lichamelijk onderzoek niet noodzakelijk is, maar vindt u het prettig de huisarts wel te kunnen zien. De afspraak verloopt in dit geval via een videoverbinding en u ontvangt per e-mail de link voor het gesprek.

Email consult

U heeft een korte, concrete vraag. Gebruik dan het E-consult via uw persoonlijk patientenportaal in de app of via de website. U kunt een foto of bestand meesturen. Houdt u er rekening mee dat deze berichten niet met spoed worden behandeld.