« terug naar vorige pagina

Het andere gesprek

U bent uitgenodigd om “het andere gesprek” te voeren met de huisarts of praktijkondersteuner over uw klachten. Dit is een gesprek waarbij gebruik gemaakt wordt van de vragenlijst positieve gezondheid. Tijdens de test beantwoord je in totaal 42 vragen over verschillende onderwerpen. Na afloop krijg je een overzicht van je persoonlijke score.

Hieronder vind je de link naar de vragenlijst:

Wat zijn de onderwerpen?

  • Hoe voel ik me lichamelijk?
  • Hoe gaat het mentaal met me?
  • Hoeveel vertrouwen heb ik in mijn eigen toekomst?
  • Lukt het me te genieten van het leven?
  • In hoeverre kan ik meedoen in de samenleving?
  • Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit?

Hoe kan ik antwoorden?

Over ieder onderwerp krijg je 7 stellingen te zien. Geef bij elke stelling aan in hoeverre je het ermee eens bent of niet. Vul in wat je zélf belangrijk vindt. En niet wat de dokter of een andere persoon wellicht wil horen. 0  = niet mee eens, 10 = helemaal mee eens.

Hoe krijg ik de uitkomst in bezit?

Je antwoorden brengen je Positieve Gezondheid in kaart. Dat gebeurt aan de hand van het spinnenwebmodel. Dat ingevulde model kun je vervolgens downloaden, opslaan of printen.

De voordelen:

  • Je krijgt een vollediger beeld van hoe het echt met je gaat.
  • Je kunt de uitkomsten bespreken met je arts of met iemand anders die je vertrouwt.
  • Je kunt ermee aangeven wat je graag zou willen veranderen en samen bedenken wat daarbij kan helpen.
  • Je kunt de test vaker doen om te zien of er iets verandert