« terug naar vorige pagina

Massage

Massage 

In onze drukke levens is er vaak weinig tijd om stil te staan en te voelen. Het denken gaat maar door, de buitenwereld vraagt continu aandacht. We staan constant “aan”. Tijdens een holistische massage wordt je uitgenodigd om te vertragen. Je hoeft even nergens naartoe en er is ruimte om te luisteren naar je lijf.  Holistische massage nodigt je uit contact te maken met je lichaam via aanraking. Door op deze manier te luisteren kan dat verandering brengen in het ‘probleem’ (de klacht), of kan jouw eigen houding tegenover het probleem veranderen. Dit geeft ruimte en kan je herstel ondersteunen.

Hoe ziet een massage behandeling eruit?
 1.  De intake. Allereerst maken we kennis in een persoonlijk gesprek.  Wat speelt er en waar heb je behoefte aan? We maken keuze voor een olie en we bespreken de contra – indicaties. 
 2.  Ontspanning. We starten de massage met een ontspanningsoefening. Even uit je hoofd en met aandacht naar je lijf. 
 3.  De massage. Vervolgens geef ik de massage en werken we aan de gebieden die aandacht vragen.
 4.  Afronden . Na de massage is het advies om extra te drinken om de afvalstoffen af te voeren. De meeste mensen gaan na de massage ontspannen naar huis. Wel kun je moe zijn omdat er fysiek en emotioneel dingen aangeraakt kunnen worden. Ik adviseer je de rest van de dag rustig aan te doen zodat de behandeling optimaal kan doorwerken.
We bieden op de praktijk 3 soorten massages aan: 
 
Holistische total body massage (50 minuten) 
Een ontspannen en helende massage voor meer rust en balans in het lichaam. Door aandachtige aanraking zal je lichaam als vanzelf spanning loslaten, kan jij je hoofd even uitzetten en kan jij het contact met jezelf hervinden. Deze massage is geschikt wanneer je algehele conditie onder druk staat. Denk aan overspannenheid, rouwverwerking, slapeloosheid, kanker, chronische ziekten of een andere ingrijpende gebeurtenis in je leven. De massage heeft een diepe rustgevende werking met behulp van massage olie die past bij jouw constitutie. 
Let op: er geldt voor deze massage een eigen bijdrage  van 25 euro. 
 
Hoofdmassage (25 minuten)
Uit je hoofd, in je lijf! Pieker je veel? Slaap je slecht? Regelmatig hoofdpijn? Deze hoofdmassage bevordert de nachtrust, verlicht pijn en zorgt dat de stress afneemt. De stress van het dagelijks leven beïnvloedt de geest en deze mentale stress is van invloed op onze gezondheid. Het is een niet te onderschatten behandeling die een grote positieve invloed heeft op geest en lichaam. De volledige controle van de lichaamsfuncties ( hersenen / centrale zenuwstelsel/ hormonen ) worden gereguleerd door de hersenen. Dus de zorg die je geeft aan het hoofd heeft zijn uitwerking op alle delen van het lichaam. 
 
Voetmassage (25 minuten) 
Deze massage is niet alleen goed voor je voeten maar werkt door in heel je lichaam. Het zorgt voor een diepe ontspanning. Door het kneden en knijpen gaat het bloed weer stromen en wordt het zenuwstelsel en energiebanen gestimuleerd. Je zult na de massage merken dat je meer ontspannen bent en meer energie krijgt. De verschillende zones onder en op je voet corresponderen met de verschillende gebieden en organen in je lijf. Bij uitstek is deze massage geschikt bij stress, slaapproblemen, onrust, vermoeidheid, slechte weerstand, verdriet en ADHD. 
 
Contra-indicaties (wanneer is een massage voor jou niet geschikt): 
Je mag in de volgende gevallen niet gemasseerd worden: 
 • Koorts (de stofwisseling is dan verhoogd, bij massage zal de temperatuur nog meer stijgen)
 • Steenpuist (besmetting- en uitbreidingsgevaar)
 • infectieziekten zoals griep en verkoudheid
 • Besmettelijke huidziekten of open wonden
 • Chemokuur of bestralingen (actief in traject)
 • Voetschimmel/eczeem: deze delen van het lichaam worden vermeden
 • Ben je zwanger? Meld dit altijd bij het maken van de afspraak, massages kunnen vanaf de 12e week gegeven worden
 
Massage olie
In de praktijk wordt gemasseerd met druivenpit olie van Zen Growth. Het is uitermate geschikt voor mensen met een notenallergie als vervanging van de amandelolie. Het is een lichte geurloze olie die snel door de huid wordt opgenomen. Het bevordert de doorbloeding, maakt de huid zacht en soepel, helpt cellulitis tegen te gaan en bevat een hoog percentage aan vitamine E en omega-6 vetzuren. ZenGrowth druivenpitolie is dierproefvrij, 100% natuurlijk, vrij van parfum, alcohol, parabenen en GGO’s. 
 
Naast een aangename geur hebben de verschillende etherische oliën ook een positieve werking op lichaam en geest. De huid is onze grootste zintuigorgaan en neemt stoffen op een subtiele manier waar. De massage olie met de etherische oliën werken diep door in de onderliggende weefsels en organen. Het stimuleert en ondersteunt het zelfhelend vermogen van de mens. 
Je kunt hieronder alvast een keuze maken uit de verschillende oliën. 
 
Davos Air kuurolie
Een mix van Eucalyptus, grove den, akkermunt en pepermunt. Het is de perfecte olie wanneer je verkoudheidsklachten hebt of problemen met de luchtwegen ervaart. Het heeft een frisse houtachtige geur.
 
Lavendel olie
Helpt om te ontspannen bij stress en onrust en je geest weer in balans te brengen. Het is een natuurlijke rustgever, bevordert de slaap en stimuleert de bloedcirculatie. Voor elk moment van de dag. 
 
Jasmijn/ geranium olie
Is een kalmerend en rustgevende olie bij depressie, stress en angsten.  Het is een sterke, warme bloemengeur helpt je vervelende herinneringen te verwerken en een plekje te geven. Het brengt je in een betere stemming. Werkt ook heel fijn bij woede.
 
Sinaasappel olie
Een vrolijke zoete en fruitige geur. Verbetert het humeur en vermindert stress en vermoeidheid. Het bevordert de mentale helderheid en stimuleert het immuunsysteem. Kan ingezet worden bij slapeloosheid, depressies, kalmeert en vrolijkt op. 
 
Patchouli / cederhout olie
Zoet, kruidig en houtige geur. Het verbetert de stemming, kalmerend bij stress en nervositeit en helpt bij angst. Cederhout stimuleert aanmaak van serotonine en zorgt voor een positief en gelukkig gevoel. Ook heeft het een ontsmettende en bacteriedodende eigenschappen en werkt het goed bij acne, exceem en huidschimmels. Een heerlijke olie om bij weg te dromen. 

Net zoals bij de reguliere afspraken bij de POH GGZ dienen deze >24 uur van te voren worden afgezegd. Indien u de afspraak niet op tijd heeft afgezegd of niet komt opdagen zijn wij genoodzaakt u hiervoor de kosten in rekening te brengen.